Proč chudáci a mrtvoly?

No protože se vobčas stane, že ne všechny piva si koupíte dřív, než jim uplyne doba minimální trvanlivosti (Best Before). Řikáte si jak to? No jsou to vlastně easy počty. Dostat sem pivo z Ameriky trvá v chlazenym kontejneru 4-5 tejdnů. A opravdu neni reálný koupit pivo druhej den po stočení do plechovky, takže pivo se do ČR dostane dejme tomu dva měsíce po stočení. A každý pivo má jiný best before, některý až rok, některý čtyři měsíce, některý pivovary to ani neuváděj (v Americe z toho nedělaj vědu a nikdo to po pivovarech nepožaduje, prostě ať to vyřeší trh, že jo!). A tak máme pár piv, který už maj to nejlepší za sebou. Ale přece nikdo z nás nemá to srdce je vylejt. Já sám poctivě likviduju zbytky, ale sám na to nestačim. A tak jsme stvořili Chudáky & Mrtvoly. Tady najdete právě piva, co jsou – řekněme kulantně – ve věku moudrousti nebo přišly pobouchaný (po cestě potkaj totiž dost chasníků, který nejsou nejvostřejší tužky v penále). Třeba se vám těchdle chudáků a mrtvol zželí. Na Martu Kubišovou ani Zdeňka Srstku nemáme mergle, musim vám stačit já. Ale ty jejich vočíčka, dyk to znáte sami.

Jakub